Centrala termica pe lemne cu gazeificare STEP FUEGO FU 56 R INOX - 56 kW

Home / Centrale termice cu gazeificare
Pret 32.91300lei cu TVA lei cu TVA
CUMPARA
+40787531154
Cod produs: 041534-136
Producator: Step
Tip combustibil Lemn
Putere [kW] 56
Tip ardere Gazeificare
Automatizare Reglaj Electronic
Clasa Energetica A+
Centrala termica pe lemne cu gazeificare STEP FUEGO FU 56 R INOX  - 56 kW    - Putere utila: 56 kW- Focar cazan: otel-inox- Grosime perete focar: 5 mm- Greutate centrala: 555 kg- Capaciate centrala(contiunt apa): 135 l- Volum camera combustie: 185 l- Pierdere de presiune circuit apa: 10 mbar- Pierdere de presiune circuit gaze arse: 0.04 mbar- Presiune max: 4 bar- Dimnesiuni lxhxa: 650x1490x1230 mm- Racorduri circuit apa: 1 1/2"- Racord cos fum: O 180 mm- Combustibil: lemn/peleti- Lungime max.butuc lemn: 71 cm*Termeni de garantie:    - 10 ani pentru CORPUL CAZANULUI   - 2 ani pentru PARTILE ELECTRICE   - 1 an REFRACTARE Pretul INCLUDE: Cazan, tablou automatizare SY400, 3 sonde (tur+retur si bolier) Centralele pe lemne cu gazeificare FUEGO FU 56 R INOX au ventilatorul in spate si sunt centrale cu aer aspirat, schimbator vertical posterior, tablou de comanda electronic, modulator liniar al puterii. Puterile declarate in lista de mai sus sunt verificate si depind de calitatea lemnului:- umiditate (recomandat maxim 15%)- continutul de carbon (esenta lemnului, raportul dintre continutul de celuceluloza si carbonul continut)  

Functionarea cazanului STEP FUEGO inox are la baza principiul gazeificarii (sau distilarii) lemnului.

 

Combustibilul solid,asezat in locasul superior al cazanului (magazie lemne), in contact cu jarul produs pe gratar, da nastere la gaze care, combinandu-se cu aerul comburant (aerul primar) creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat prin fantele gratarului, in zona inferioara a focarului (zona de schimb), unde va da nastere asa-numitei „flacari rasturnate”.

 

Gazeificarea, nearzand direct lemnele ci utilizand gazele continute in acestea, permite o exploatare totala a combustibilului solid, care se traduce printr-un randament ridicat de combustie si un impact ambiental foarte scazut, datorita absentei in gazele de ardere a elementelor nearse si a substantelor nocive.

 

Cazanul STEP FUEGO inox a fost studiat pentru a limita la maxim efectele negative ale condensului acid. Peretii focarului au o grosime de 5 mm si nu prezinta in zona superioara a magaziei de lemne nici un cordon de sudura.

 

Izolarea cazanului STEP FUEGO inox se efectueaza cu ajutorul unui strat din vata minerala cu grosimea de 60 mm, pozitionata in contact cu corpul cazanului, iar acesta, la randul sau, este protejat de mantaua externa, realizata din panouri din tabla vopsite cu pulberi epoxidice.

 

 

AUTONOMIA CENTRALEI SI FRECVENTA DE INCARCARE

 

In conditii normale de utilizare centrala trebuie incarcata de circa 2 ori pe zi. Prin conditii normale de utilizare se intelege functionarea in limitele de putere indicate.

Acestea se pot realiza daca locuinta de incalzit este bine izolata si daca temperatura externa este de circa 5 °C, etc. In conditii extreme, incarcarile de combustibil vor fi mai frecvente (de 3 sau 4 ori pe zi), iar pe timp de primavara ajunge si o incarcare pe zi.

 

RECOMANDARI

 

Utilizarea lemnelor cu o umiditate ridicata (mai mult de 25%) si/sau alimentarile neproportionate cu ceritele instalatiei (in consecinta stationari indelungate cu magazia alimentata) provoaca formarea unei cantitati considerabile de condens in magazie.

 

Verificati, o data pe saptamana, peretii din otel ai magaziei de lemne. Acestia trebuie sa fie acoperiti cu un strat subtire de gudron uscat, de culoare opaca, cu bule ce tind sa se rupa si sa se desprinda.

 

Daca,dimpotriva, gudronul este lucios, curge si daca, indepartat cu vatraiul, are aspect lichid, este indispensabil sa folositi lemne mult mai uscate si/sau sa reduceti cantitatea de lemne alimentata. Condensul format in interiorul magaziei de lemne duce la coroziunea placilor. Aceasta coroziune nu este acoperita de garantie, intrucat este datorata unei utilizari necorespunzatoare a cazanului (lemn umed, alimentari excesive etc.)

 

Gazele de ardere care circula in cazan sunt bogate in vapori de apa, prin efectul combustiei si utilizarii de combustibil impregnat cu apa. Daca fumul vine in contact cu suprafete relativ reci (circa 60oC), se condenseaza vaporii de apa care, combinandu-se cu alte produse ale combustiei, dau nastere la fenomene de coroziune a suprafetelor metalice.

 

Controlati frecvent daca exista semne de condensare a gazelor de ardere (lichid negricios pe podea, in spatele cazanului). In acest caz, vor trebui utilizate lemne mai putin umede; controlati functionarea pompei de recirculare, temperatura gazelor de ardere, mariti temperatura de lucru (pentru a controla temperatura de tur se va instala o vana de amestec).

 

Coroziunea datorata condensarii gazelor de ardere nu este acoperita de garanzie intrucat este cauzata de umiditatea lemnului si de modul de utilizare a cazanului.

 

EXEMPLE DE SCHEME DE INSTALATII

Alte produse din categorie