Produs adaugat in cos
Continua cumparaturile Finalizare comanda
Home Montaj centrale termice Centrale termice pe gaz

Centrale termice pe gaz1

In acest articol vom prezenta cateva idei principale pe care trebuie sa le cunosteti inainte de a hotara cum veti executa o instalatie de incalzire pentru apartament cu centrala termica pe gaz.

Galerie foto Montaj centrale termice pe gaz

Echiparea corecta a centralelor termice:

Microcentralele termice murale se echipeaza cu regulator de presiune pe conducta de alimentare cu gaz metan, cu filtru de impuritati pe conducta de retur inainte de intrarea in cazan, cu filtru anticalcar magnetic sau  cu polifosfati pe conducta de admisie apa potabila. Filtru cu polifosfati se monteaza astfel incat sa nu deranjeze, functie de conditiile estetice iar cel magnetic la o distanta de maxim 0,4 m de centrala.

Pentru o functionare economica a centralelor se folosesc termostatele de camera. Acestea se amplaseaza in camera cea mai racoroasa.

Conditii de montare a centralelor:

Cazanele se monteaza in locurile prevazute in proiect. In cazul in care nu exista proiect, cazanele ce functioneaza cu tiraj natural cat mai aproape de cosul de fum, iar in cazul cazanelor ce functioneaza cu tiraj fortat ,de regula, pe peretele ce are legatura cu exteriorul. Daca, nu este posibil, se amplaseaza astfel incat cosul de evacuare a gazelor arse sa fie montat corespunzator instructiunilor date de producator.

Montarea cazanelor din instalatiile de incalzire de apartament se face in incaperi proprii, bine aerisite, care nu sunt folosite drept camere de locuit sau camari si nu prezinta pericol de incendiu.

 

EXEMPLE DE MONTAJ ARENA INSTALATIILOR

 (click pe imaginea de mai jos)